Vitaliteitskunde

Vitaliteit dient men te zien als is een dynamisch gegeven dat voortdurend gevoed moet worden.

Als men het heeft over voeding van je vitaliteit, dan bedoelt men niet alleen iemands fysieke vitaliteit maar ook zijn emotionele, mentale en spirituele vitaliteit. Tijdens de Enneagram Vitaliteitskunde ga ik met jou aan de slag om bijvoorbeeld moeheid of lusteloosheid aan te pakken.  Daarbij maak ik gebruik basisprincipes uit de homeopathie. Zo dienen bijvoorbeeld de vijf elementen in balans te zijn en samen te werken. Een lichaam dient gevoed te worden met energie. Die energie komt van voeding, vocht, energetische voeding zoals positieve energie, licht en ontspanning. Op holistisch niveau ga ik met al die elementen met jou aan werk.

werkwijze

Met de Enneagram Vitaliteitskunde ga ik samen met jou vast stellen hoe het staat met jouw vitaliteit. Dit geeft jou een indruk (in de vorm van een score) hoe het met jouw vitaliteit ervoor staat.

 

Bij de Enneagram Vitaliteitskunde kunnen diverse tools worden ingezet zoals:

- EIK methode of onderdelen uit EIK

- Het Procesmodel

- Weg naar Vrijheid

Soms kan het nodig zijn om op een dieper niveau van ons onderbewuste te werken met behulp van de Energetic Psychology.

 

Bij de Vitaliteitskunde werk ik met energerende middelen ter ondersteuning zoals bijvoorbeeld bloesemremedies . Deze middelen zijn niet bedoeld om lichamelijke, emotionele en/of mentale problemen te behandelen!